måndag, maj 05, 2008

Skuldträsk och ekonomi

Läst massor den senaste tiden om att unga allt oftare hamnar i skuldträsk. Vissa grunda små pölar, andra djupare än de djupaste hav... Men det är ju för att det är så himla lätt!
Sms-lån är ett fenomen som dykt upp ganska nyss och fler faller för att det är så lätt att låna pengar. Sedan när räntor och avgifter tillkommer kan det bli en ganska dyr historia med den där tusenlappen man lånade till nya skor den månaden man inte hade pengar. Och nej, jag har aldrig sms-lånat. Bara ett exempel...
Och allt man kan köpa på avbetalning sen. Ska du ha en ny mobil lockar företagen med att köp nu för en krona, få 700 tillbaka i näven och sen har du din nya telefon! Men de x-antal tusen du får betala i kostnader varje månad för din nya nalle i form av bindningstid och mobilkostnad gör att det kanske inte riktigt är värt det. Eller "köp nu - betala sen"... skitfarligt! Vad gör att du har mer pengar just den månaden och inte nu?
Annars är postorder en stor bov. Smidigt ju! Avbetalning på alla möjliga saker, som kläder och inredning... Som gjort för att en student ska fastna!

Apropå skulder så pratade jag med Lorenzo igår. Och äntligen börjar det reda upp sig, mycket eftersom Jonny kollat upp lite lagar med en kompis! Tack så hemskanes mycket Jonny! Du är en go kille du! :)

Var på arbetsintervju idag på hemtex! Så nu hoppas jag på sommarjobb! Mycket trevlig intervju med kaffe och ganska skön stämning. Kommer nog trivas där om jag får jobbet!
Men vi får ju se... har lite annat att kolla på också!





Funderar på att skriva ut lite lappar att sätta på brevlådan... hehu! LÄNK

1 kommentar:

Sirie sa...

hej hej gumman, håller tummarna för att du ska få jobbet! kram